Nieuws uit groep 8

Week 25 - door Harm en Loïs 

Daar zijn we weer met het nieuws van groep 8.

Maandag was het een gewone dag. Dinsdag hadden we Veldhuizerschool college. We hadden verschillende vakken bijvoorbeeld: Biologie, Wiskunde, Godsdienst en Engels.

Woensdag hadden we een halve dag, en niets bijzonders. Donderdag hadden Veldhuizerschool college en nu hadden we ook verzorging. Vrijdag gingen we naar Duinrell op schoolreisje. Er waren hele leuke attracties en in het Tikibad waren hele leuke glijbanen.

 

Week 22 - door Jesse

Hier zijn we weer met het nieuws uit groep 8!

Het was een hele saaie week; we hadden twee dagen vrij door hemelvaart.

We hadden nog een paar keer de musical (we gaan niet vertellen wat de musical is) gedaan.

Verder nog een paar toetsen maar verder een saaie week.

 

Week 20 - door Matthys en Inge 

Maandag  begonnen we de week met de musical.

Dinsdag hadden we huiswerk en die ene dag kwamen we er achter dat we voor de komende 2 weken heel veel huiswerk hadden. Woensdag hadden we weer huiswerk dat was Spelling Extra. Donderdag hadden we gym met groep 8a want we hadden juf Boon.

Vrijdag hadden we juf van Dijk omdat we dat vanaf nu elke vrijdag doen, dat de meester naar groep 8a gaat en dan krijgen wij juf van Dijk. Dit was onze o zo saaie week wij hopen dat volgende week leuker is.

 

Week 19 - door Lisa 

We zijn deze week begonnen met het oefenen van de musical in de gymzaal.

Elke dag gingen we daaraan werken. Op donderdag waren we daarmee klaar.

We hebben gymles van Thiên Lôc gehad op donderdag en we hebben gehockeyd.

Op vrijdag moesten we de eerste 20 woorden van Engels leren, ik weet alleen niet waarom.

 

Week 17 - door Jozua 

Deze week hebben we niet zoveel bijzonders beleefd


Maandag hebben we niet veel bijzonders gedaan dinsdag ook niet en woensdag ook niet maar donderdag werd het wat drukker want de vakantie en meesters en jufs dag kwam eraan. vrijdag was het meesters en jufs dag en bijna vakantie het was wel leuk want er was een vossenjacht en de groepen 8 mochten de vossen zijn dus dat was heel leuk toen gingen we na de vossenjacht film kijken met taart en toen was het al twee uur en mochten we naar huis vakantie!!!!!!:)

 

Week 16 - door Jonathan en Micha S 

Hallo ouders, hier weer een nieuw nieuws uit groep 8.

Deze week hadden we erg ´´afwisselend´´ werk.

Op maandag hadden we voorbereiding op de Cito-toets.

En dinsdag hadden we de eindCito.

Op woensdag moesten we een Cito-toets maken, en iedereen moest huilen want het was de laatste Cito van de basisschool. Op donderdag had we gym en kregen onze rol te horen van de musical… dat mogen jullie niet weten of toch wel oooff toch niet.

 

Week 14 - door Loïs en Jesse 

Deze week hadden we weer veel te doen.

Zo hadden we bijvoorbeeld weer veel te veel huiswerk van rekenen, taal en spelling.

Ook hadden we veel toetsen.

We hadden juf Boon, lazen de musical om daarna lekker te genieten van het weekend.

 

Week 12 - door Micha G en Matthys

Maandag: op maandag kwamen we weer op school en toen schrokken we heel erg want we moesten 3 dagen oefencito’s maken maar eigenlijk wisten we dat al. Eerst moesten we taal maken en dat was saai en daarna rekenen en dat was ook saai en daar na weer taal en dat was ook saai

Dinsdag: dinsdag was de tweede dag van de cito dat was super saai

Woensdag: en woensdag hadden we de laatste cito dag en we hadden ook schoolvoetbal en team 1 was eerste en gaat naar de finale en als ze dat winnen dan zijn ze kampioen van Ede!

Donderdag: op donderdag hadden we gym in de ochtend en in de middag was de kangoeroe wedstrijd. Ook werden we opgeschrikt door de vermissing van Billy. Hij bleek gekidnapt door groep 8a. Vanaf nu is het oorlog!

Vrijdag: op vrijdag hadden we de geschiedenis toets en in de middag hadden we crea circuit met allemaal verschillende ateliers.

 

Week 11- door Thiên Lôc en Lisa

Maandag hebben we niets bijzonders gedaan, maar op dinsdag hebben we de grote Engels toets gemaakt. Nog niet alles is nagekeken maar waarschijnlijk zijn de toetsen goed gemaakt.

Onder de Engels toets is de meester begonnen met het nakijken van de werkstukken. Nu (vrijdag 15 maart) is de meester bijna klaar met het nakijken van de werkstukken. Op woensdag was het biddag en dat hebben we met de hele school in de grote zaal dat gevierd. Ook zijn de chromebooks binnen gekomen en de meester heeft ’s middags uitleg gekregen. Op donderdag hadden we gym met groep 8a, en hebben we met de hele klas de chromebooks uitgeprobeerd met uitleg van de meester. Op vrijdag hebben we kahoot (een quiz) gedaan op de chromebooks.

We hebben weer zin in volgende week! (omdat we dan weer op de chromebooks gaan!) 

 

Week 10 - door Jonathan en Harm 

Hallo hier weer een nieuw nieuws uit groep 8. Op maandag was de vakantie afgelopen. We vertelde onze vakantie verhalen. Op dinsdag hadden we een normale dag. Op woensdag hadden we juf Boon. Op donderdag hadden we de natuur toets die hadden we erg goed gemaakt. Op vrijdag hadden we huiswerk spelling.

 

Week 8 - Jozua en Matthys 

Hallo dit is het nieuws uit groep 8B

Op maandag zijn we heel erg geschrokken want we kregen heel veel huiswerk en we moesten ook ons werkstuk inleveren/afmaken. dat ging dus dinsdag, woensdag en donderdag door dinsdag hadden we huiswerk en woensdag ook en donderdag ook en toen kregen we ook de musical te horen het is dat krijg je niet te zien en op vrijdag hebben we continurooster en zijn we om twee uur vrij.  hebben we de voorjaarsvakantie eindelijk verlost van meester van Aggelen JJJ

met de vriendelijke groeten van, 

Matthijs en Jozua

 

Week 7 -  door Inge en Jon 

Hallo, deze week begonnen we op de gang dat kwam omdat meester Lammers ziek was. Dat moest omdat meester van Aggelen in groep 6 les ging geven. Dinsdag en woensdag hadden we juf boon we hebben veel boomhut batle gekeken. We zijn deze week ook begonnen in de werkboeken van rekenen, dat zijn werkboeken waar je elke dag zelfstandig een bladzijde uit moet maken, en als je daar mee klaar bent moet je nog een kwartier op de computer. Donderdag was het Valentijnsdag en toen waren er mysterieuze hartjes in de laadjes gedaan de dader is nog niet ontmaskerd. Er was nog een grote discussie over wie er een gymles moest geven de meester zei dat Matthys en Vico dat moesten geven. Maar uiteindelijk bleek dat er niemand gymles moest geven. Vrijdag moesten we zelfstandig werken. ’s Middags moesten we eerst flitskaartjes doen en daarna natuur daarna gaan we lekker crea doen. Dit was onze week aju!

 

Week 6 - door Loïs en Harm

Deze week hadden we niet heel veel bijzonders te doen. Op dinsdag en woensdag hadden we proef Cito. Als iedereen klaar was gingen we een film kijken. En donderdag hadden we juf Boon. Op donderdag hadden we een Topografietoets en op vrijdag hadden we een aardrijkskundetoets. Dit was het nieuws uit groep 8. 

 

Week 5 - door Jesse en Micha S

Hallo allemaal!!!!

Hier zijn we dan weer met het nieuws van de week.

Het was weer een drukke week.

Op maandag was het een redelijk gewone dag, behalve voor Loïs, zij was die dag jarig en trakteerde de klas. Op dinsdag Hadden we een tussentoets van Engels en gingen we met de bus naar de Meerwaarde. Hier hebben we een paar lessen gevolgd waaronder Nederlands en gym.

De dag daarna konden we even uitrusten van de drukke bezigheden, om de dag daarna een topo-wedstrijd te doen met meester Lammers. Dit bleef door een paar foutjes tot het laatste moment spannend. Toen besloten werd dat we een gelijkspel zouden doen.

Toch krijgen de kinderen die tegen de meester speelden een traktatie: ‘omdat ze het toch goed gedaan hadden,’ aldus meester Lammers.

En vrijdag hadden we juf van Dijk en hadden we twee toetsten: die van Engels en de bijbelboeken.

Dit was dan weer het nieuws van de week, hopelijk wordt volgende week weer net zo leuk. 

 

Week 4 - door Jozua en Vico 

Hallo allemaal hier is het nieuws van groep 8B.

Maandag hadden we niet echt iets bijzonders.

Dinsdag hadden we een sneeuwballen gevecht met onze klas en iedereen zat helemaal onder de sneeuw.

Woensdag hadden we juf Boon en gingen we verder met de film (we moesten zelf een film maken).

Donderdag hadden we ook Juf Boon en gingen we samen met  groep 8A gymmen.

Vrijdag gingen we met crea aan de slag we gingen toen een mens van klei maken.

Dit was het nieuws van groep 8B tot volgende week.

 

Week 3 - door Thiên Lôc en Lisa

Maandag en dinsdag hebben we de laatste cito ’s afgemaakt. Maandag hebben Jesse en Lisa getrakteerd. Dinsdag hadden we juf Boon. Jesse, Lisa en Loïs hebben een grote topo-toets op gekregen waarin ze 78 plaatsnamen van Rusland moeten leren, meester Lammers gaat het tegen hen opnemen en wie verliest moet trakteren. Woensdag was het verder een gewone dag.

Donderdag hebben we aan de film gewerkt. Vrijdag hebben we de geschiedenis toets gemaakt en ’s middags zijn we wezen schaatsen op de schaatsbaan in Ede.

We gaan volgende week weer knallen! 

  

Week 2 - door Jon en Inge

Hallo allemaal! Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Wij wel! Deze week hadden we de cito’s, behalve op maandag. Op dinsdag hadden we cito spelling en begrijpend lezen. Woensdag hadden we spelling en rekenen. Donderdag hadden wij rekenen en begrijpend lezen. En op de laatste dag op vrijdag hadden we rekenen en woordenschat. De cito’s waren heel saai.

 

Week 51- door Matthys en Jonathan

Op maandag was een gewone dag net zoals altijd. Alleen we gingen ook het crea circuit afmaken. Het resultaat is super mooi geworden!

Juf boon was er op dinsdag het was een leuke dag want we gingen pink panter kijken. Dat is een uitzondering want bij de meester zou je dat nooit doen. En we deden dinsdag weer aan het crea circuit. En op woensdag gingen we muziek doen. We hebben het gehad over filmmuziek en moeten nu een eigen film maken. En we hadden kerstviering. We hebben samen met de andere groepen super mooi gezongen. En op donderdag was het nog leuker want toen hadden we gym .En we gingen ook nog kerstbakjes maken. En op vrijdag 21 december 2018 was het nog leuker… nou ja niet echt. De laatste dag van juf van der Woerd

Dit was het laatste nieuws van groep 8 van 2018. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar! 

 

Week 50- door Harm en Micha G

Maandag was een gewone dag met taal rekenen en we gingen we aan de gang met het creacircuit de ene groep ging met cement aan de slag en de andere groep ging een schudpotje maken. Dinsdag gingen de groep die met cement aan de slag ging het schud potje maken en andersom. Woensdag was juf Boon bij ons in de klas en was Micha de Groot jarig. We begonnen de dag met een gastles volksdansen. Donderdag hadden we gym en gingen we ‘alles balles’ doen. Vrijdag moesten wij zelfstandig werken en op het bord stond … (dit bleek uiteindelijk programmeren met mini-robotjes te zijn) Super leuk!! 

 

Week 49 - door Loïs en Jon 

We hadden deze week op woensdag sinterklaas op school. Hij ging langs alle klassen maar liep onze klas bijna stilletjes voorbij. En de meeste mensen hebben ook pakjesavond gevierd. En vrijdag ochtend hadden we de presentatie van het duurzame project. En vrijdag middag na schooltijd hadden wij een klassen feest. En dinsdag was de meester er niet maar juf boon. 

 

week 48 - door Vico en Lisa

Hallo allemaal,

Deze week hebben veel gedaan.

Op maandag hebben we het behang voor Sinterklaas gemaakt, daar op hebben we een verlanglijst gemaakt. En allerlei tekeningetjes

Op dinsdag hebben de cadeautjes voor pietengym ingepakt. (Bijna 130!!!)

Op woensdag hadden we juf Boon.

Op donderdag hebben we de topo-toets en de taaltoets gemaakt.

Op vrijdag hadden we de begrijpend lezen toets en de aardrijkskunde(AK) toets en hebben we kruidnoten gemaakt(ongeveer 500!) en we zijn met ons duurzaam project verder gegaan.

Dit was onze week!!!

 

week 47 - door Jozua en Jonathan

Goedemorgen zeer geëerde lezer.

Op maandag hadden we zoals altijd rekenen, taal en aardrijkskunde.

En op dinsdag gingen we naar het Ichthus. Daar hebben we verschillende vakken gevolgd; godsdienst, wiskunde en gym. Het was erg leuk!

Op woensdag hebben we een brief van Sinterklaas gehad en dat was heel spannend want we hebben een opdracht van hem gekregen. Sinterklaas heeft nog geen leuk behang dus moeten wij dat ontwerpen!

Donderdag hadden we het dode hoek project en Jozua had toen een klein ongelukje want hij dacht dat er geen raam was en wilde door het raam naar buiten kijken met als gevolg au!!! Want het raam was zo goed gewassen dat hij het niet zag. Deze week was ook de week van de mediawijsheid dus deden we deze week mee aan Mediamasters helaas konden we de finaledag niet spelen want het programma had technische mankementen. We zijn ook weer verder gegaan met ons duurzaamheidsproject waar je zelf een duurzaam product moet maken.

Kortom erg gezellig tot volgende week! 

 

week 46 - door Thiên Lôc en Jesse

Op maandag hadden we voor de eerste keer geen swim2play. Dinsdag hadden we de GS-toets en die is heel erg goed gemaakt, iedereen had hoger dan een 8! Op die dag hadden we ook meester van de Bosch. De volgende dag hadden we een les over antisemitisme, dat was erg interessant. Donderdag hadden we het over duurzaamheid, toen is het idee gekomen om een dag zonder energie/stroom te doen. Daarom zitten we vandaag zonder stroom en hopen we op een duurzame week. 

 

week 45- door Micha S en Inge

Hoi hier is weer het nieuws uit groep 8.

Op maandag was de laatste keer Swim2PlayL. Echt super jammer maar gelukkig hadden we dinsdag vrij en konden we leuke dingen doen. Woensdag was het dankdag viering in de hal. Donderdag hadden we gym met de andere groep 8 dat was heel gezellig. 

En vandaag hadden we de tafel dag en de Engels toets die we eigenlijk donderdag hadden maar dat waren de juf en de meester vergeten. Lootjes trekken doen we vandaag ook SPANNEND...                      

TOT VOLGENDE WEEK

DE JUF KAN SUPER GOED SLIJMEN EN ZE WILDE DAT WE GINGEN TYPEN DAT ZE SUPER AARDIG EN LEUK WAS MAAR DAT ZETTEN WE ER NATUURLIJK NIET IN HAHA. 

 

week 44- door Harm en Matthys 

We gingen weer op maandag zwemmen met groep 8A dat was weer super leuk.

Op dinsdag hadden we een tussentoets Engels die was best goed gemaakt.

Op woensdag hadden we natuurlijk een halve dag en toen moest de meester naar de kaakchirurg.(hihi!)

Donderdag gingen we het stop-motion filmpjes bekijken die we voor de herfstvakantie hadden gemaakt en die waren best goed gelukt. En we hadden gym met de andere groep 8 de spellen waren hoogspringen, touwverplaatsen, keeperbal en chaosdoelenspel.

Vrijdag hadden we open inloop helaas waren er niet zoveel ouders .

Ons stop-motion filmpje kunnen jullie bekijken via de volgende link:stop-motion

  

week 42- door Jonathan en Micha G

De week begon op maandag met de opening van de Kinderboekenweek. Het thema is ‘door dik en dun’ meester Smit deed met zijn klas de opening met een quiz en een dansje. De quiz was tussen juf Lambers/meester Lammers en juf Brandsen/meester van Aggelen. Juf Brandsen en meester van Aggelen wonnen natuurlijk. Daarna gingen we naar swim2play.

Op dinsdag hadden we een toets van natuur. Gelukkig is hij door iedereen goed gemaakt.

Op woensdag hadden we best moeilijke lessen. Ook hebben we muziek gehad. We hebben geleerd over toonladders en notenbalken.

Op donderdag hadden we een toets Engels en ook een toets taal en een toets blits. Pffffff heeeel saai!

Nu is het vrijdag en hebben we continurooster en zometeen de voorleeswedstrijd. Hopelijk wint Micha Simonse namens ons!

Dit was het nieuws van groep acht weer en tot volgende keer.

 

week 41 - door Jozua en Loïs

Afgelopen maandag gingen wij met groep 8a swim2play doen. Meester van Aggelen en juf Brandsen zwommen ook lekker mee.

Maar helaas voor ons waren we door het kamp van groep 8a onze meester voor drie dagen kwijt.

We kregen drie verschillende invallers, namelijk juf Kok, juf Boon en meester Van den Bosch. Gelukkig was juf Van der Woerd er ook. We hadden wel een hele leuke gymles we deden namelijk ‘Alles Balles’, een spel met veel verschillende ballen, we hadden twee teams en de juf riep dan bijvoorbeeld 3 en ze gooide een hockeybal, dan rende 3 kinderen naar de paal voor hen en daarna naar de mat aan de andere kant van de gymzaal en wie het eerste gescoord had heeft gewonnen. We hebben ook de digibordrace van natuur gedaan, dat is een spel met 3 teams en je moet dan over het afgelopen natuurthema vragen beantwoorden. vrijdag hebben we een stop- motion filmpje gemaakt, dat is een filmpje van allemaal foto’s die aan elkaar zijn geplakt.

Vrijdag kwam ook de meester weer op school en ging samen met de andere leraren die ook op kamp waren een polonaise houden.

Volgende week is er weer nieuw nieuws      

 

week 40 - door Micha G en Jon

De week begon leuk op maandag met Swim2play. Samen met groep 8a zijn we naar het zwembad gegaan en hebben daar allemaal opdrachten gedaan. Maar daarna begon de school week echt! Zoals elke dag hadden we taal, spelling en rekenen.Toen het donderdag was hadden we ’s ochtends gym dat was super leuk! We hebben andersom voetbal gedaan. Donderdag was het ook dierendag. Inge nam haar kippen mee, Jozua nam zijn konijn mee, Jonathan nam ook zijn konijn mee en Mathijs nam de hond van zijn tante mee. Ook hebben we donderdagmiddag een voorlichting gehad over gezond eten en bewegen. Een beetje zoals de week van de pauzehap. We kregen een mini-eierkoek en moesten daarna een half uur sporten om de calorieën weer te verbranden. Op vrijdag hebben we zelfstandig gewerkt en hebben Jon en Micha het nieuws uit groep 8 gemaakt. 

 

week 39 - door Inge en Vico

Hallo mensen,

We begonnen deze week met de topo-toets. We moesten over Zuid-Oost Afrika leren.

Voor de rest hadden we twee keer huiswerk moeten maken.

Op dinsdag moeten we op de gang werken want de meester van groep 6 was ziek.

Dus moest onze meester invallen in groep 6. We hebben keihard gewerkt(brrrr… het was wel koud op de gang).

Op donderdag had de hele school studiedag en waren wij lekker vrij.

Nu zijn we bij vandaag en moesten we de Ak (Aardrijkskunde) toets maken. Hopen op een goed cijfer!

Vanmiddag gaan we weer verder met onze flipperkast. Daar zijn we al bijna klaar mee. Deze week was ook de week van de pauzehap. We hebben 'lekkere' dingen gegeten.

Dit was onze week, volgende week gaan we weer verder! 

 

week 38 - door Harm en Lisa

Dit is alweer de vierde week na de vakantie en over vier weken zijn we al weer vrij! We hebben dan herfstvakantie. Afgelopen vrijdag hadden we het openingsfeest. Er was een pannenkoekenkar, frietkraam en een springkussen. We hebben al weer veel huiswerk op gekregen,

en we hebben de grote Engelse toets gehad, maar die was gelukkig niet zo moeilijk. We hadden ook een topo overhoring. Vandaag gaan we ook weer verder met de flipperkast dit is een van de laatste keren. Deze week zijn de breinbrekers weer begonnen. Er is ook een huwelijksaanzoek geweest(van wie en aan wie verklappen we niet☺), maar die is helaas afgeslagen. We hebben weer zin in volgende week en gaan er voor!!!  

 

week 37 - door Thiên Lôc en Matthys

Deze week hebben wij de schoolfotograaf op school gehad het was heel grappig want we moesten allemaal hele grappige woorden zeggen zoals hilliebillies. Dat was heel leuk want we hebben het woord nog steeds in ons hoofd. Vrijdag(vandaag) is er een openingsfeest met pannenkoeken en patat en daar hebben we heel veel zin in. Er is ook iets vreselijks gebeurd we hebben heel veel huiswerk gekregen voor volgende week en ook 2 toetsen overhoring van topo en een grote toets Engels. We maken ook een flipperkast dat is echt gaaf! 

Weer een drukke week, maar keep smiling. 

 

week 36 - door Jesse en Micha S 

In de tweede week na de grote vakantie gingen we weer aan het werk, deze week gingen we ook weer werken in het boek en werkboek. We hebben helaas ook weer huiswerk gekregen.

De meester trakteerde ons ook op een stuk taart, want de meester was een jaar getrouwd. Hoera!

In de klas kwam ook een nieuwe stage juf, juf van der Woerd

Op vrijdag was de jaaropening met als bijzonders dat juf van de Berg haar 40e jaar op deze school als kleuterjuf werkt. Een feestweek dus!

Volgende week gaan we weer knallen!  

 

Eerste schoolweek (week 35) - door de meester

We zijn de eerste schoolweek weer begonnen en dat is toch best wennen in zo'n nieuw lokaal. Toch hoeven we over rugpijn niet te klagen met deze luxe stoelen.

We zijn het jaar begonnen met het thema 'herdenken'. We hebben met elkaar bedacht waarom het zo belangrijk was voor de Joden om het Pesach te herdenken en waarom wij nu het avondmaal herdenken.

Om de week goed af te sluiten hebben we 'Matzes' gebakken.(ongezuurde broden, net als de Joden bij de uittocht uit Egypte)