Ronde 1 zit erop. Na een heel aantal maanden dammen onderscheiden de sterke dammers zich wat van de mindere. Dat mag de pret niet drukken. Vrijwel iedereen vindt het leuk om te blijven komen. Veel kinderen denken dat ze niet veel meer leren. Dit is niet waar! Bij dammen leer je nu eenmaal het meest door gewoon te spelen. De tips die hieronder vermeld staan, moeten eerst goed beheerst worden voor er nieuwe tips gegeven kunnen worden.

Het werkt eigenlijk net zo als rekenen. Als je de basisvaardigheden niet onder de knie hebt, gaat het je ook niet lukken om nieuwe dingen te leren. Houd je dus aan de hieronder vermelde tips, dan gaat het vanzelf beter. En oefen thuis ook

Begin maart is dit de tussenstand:

Vanaf volgende week spelen we in drie finalepoules. Groep 1 is wat groter dan groep 2. Dit is gebaseerd op eigen inzicht van de leerkracht, maar ook op de behaalde resultaten tot nu toe. Volgende week start iedereen weer op 0 punten.

Groep 1: Kars, Loïs, Marthe, Jesse, Daniël, Jon, Jonathan, Ruth,  Joas Borsje en Nathan.

Groep 2+3: Elisa, Judith, Harm, Caroline, Sven, Noah, Jefta, Joas van Kekem, Yanoah, Tirza, Bjorn, Sven, Joost en Seth.

In groep 1 speelt iedereen twee keer tegen elkaar. Dat betekent dus nog 20 dampartijen. Niet aanwezig = nul punten. Het schema is voor de rest van het jaar bekend. Dus probeer te blijven komen.

Groep 2 en 3 begint gemengd. Ze spelen dus eerst nog 13 wedstrijden. Hierna worden er twee poules gemaakt (poule 2 = 8 spelers, poule 3 = 6 spelers). In deze poules speel je ook nog 7 wedstrijden in totaal.

Op basis van al deze resultaten worden de winnaars van schooljaar 2018-2019 bekend gemaakt.

Hier de 4 tips belangrijkste tips:

1. Ken de damregels uit je hoofd (oefenen kan op www.damz.nl)

2. Op www.damz.nl zijn nog veel meer leuke dingen te doen!

3. Dammen draait om het respect hebben voor je tegenstander. Natuurlijk wil je winnen, maar het is niet de bedoeling dat je je tegenstander belachelijk gaat maken.

4. Geen gatenkaas. Probeer je damstenen allemaal tegen elkaar aan te zetten, zonder gaten(kaas) dus!